Les professionals de Serveis Socials denuncien manca de recursos

Les  professionals de Serveis Socials denuncien manca de recursos per fer  front a l’allau de desnonaments actual i reclamen que s’aprovi  urgentment la ILP habitatge
Amb  un vídeo publicat amb l’etiqueta #SSocialsAmbLaILP l’assemblea de  Serveis Socials Públics i de Qualitat i el Col·legi Oficial de Treball  Social de Catalunya [http://www.tscat.cat/] s’adhereixen a la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica.
Els  treballadors i treballadores de Serveis Socials expliquen com des de l’esclat de la bombolla immobiliària hi ha hagut un augment exponencial  dels desnonaments que ha canviat el seu dia a dia com a professionals. Expliquen com, només a la ciutat de Barcelona, han de fer front a una  mitjana de 30 desnonaments diaris sense els recursos suficients per  assegurar un reallotjament digne i adequat per a les famílies.
Al vídeo publicat denuncien la manca de polítiques  d’habitatge i com això té un impacte en l’atenció social que realitzen, i que les porta a haver d’actuar en situacions d’emergència per pèrdua de l’habitatge sense els recursos suficients. Tanmateix, les professionals de Serveis Socials relaten en el vídeo com en  el seu dia a dia viuen situacions de molta tensió en què els propis  menors els demanen “si us plau, no em treguis de casa meva”.  A més, alerten com en els centres dels barris amb menys recursos i amb  major nombre de desnonaments es pot apreciar una presència major de problemes de salut mental entre els infants.
Amb tot, la ILP habitatge permetrà no només aturar el patiment i l’angoixa de milers de famílies, sinó que serveis públics com els Serveis Socials superin la situació de saturació actual i puguin funcionar amb major eficàcia. És evident que si es redueixen les seves  actuacions en els casos d’extrema urgència (desnonaments, talls de  subministraments, etc), podran desenvolupar amb major dedicació, recursos i garanties les tasques de prevenció de l’exclusió social i promoció de l’autonomia de les persones que tenen encomanades.
Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s