ILP Catalana, la recta final

Aprovar la ILP és garantir el dret a l’habitatge digne a Catalunya. No acceptarem cap retallada de les mesures urgents i de mínims de la ILP.

Aquest mes de juliol serà clau per garantir el dret a l’habitatge a Catalunya. Després del “http://ilphabitatge.cat/…/els-grups-parlamentaris-signen-u…/“compromís de calendari signat per tots els grups parlamentaris, a finals de mes es podrà dur a terme la votació final que permeti aprovar la ILP.
El proper pas serà el debat a la totalitat al Parlament, que es celebrarà el dia 8 o 9 de juliol. A partir d’aleshores, els partits iniciaran el tràmit d’esmenes que serà clau per veure si, tal i com s’han compromès tots els grups parlamentaris (CiU i PP inclosos), es respecten les mesures que conté la ILP i que han aconseguit el suport de 143.000 signatures i de bona part de la societat civil catalana.
En aquest sentit, la ILP és un “http://ilphabitatge.cat/…/ilp-mesures-ugents-emergencia-ha…/“conjunt de mesures de mínims que pretenen donar resposta a l’actual situació d’emergència habitacional i pobresa energètica que travessa Catalunya.
Mesura 1. Mecanismes que atorguin una segona oportunitat per les persones sobre-endeutades i deutores de bona fe. Mitjançant dos procediments (un d’extrajudicial i un de judicial) es possibilita que les famílies puguin liquidar els seus deutes vinculats amb l’habitatge habitual per tal de poder començar de nou.
Mesura 2. Cap desnonament per a les famílies en execució hipotecària, establint l’obligació a les entitats financeres de concedir un lloguer forçós a les famílies en situació de vulnerabilitat.
Mesura 3. Lloguer social per a famílies en règim de lloguer en risc de desnonament, amb una important distinció entre grans i petits tenidors d’habitatge. Quan el propietari de l’immoble sigui una entitat financera o un gran tenidor d’habitatge aquest haurà d’aturar el desnonament i oferir un lloguer social a la família. En canvi, quan aquest sigui un petit tenidor d’habitatge serà l’administració l’obligada a concedir ajudes perquè l’afectat pugui seguir a l’habitatge o assegurar un reallotjament adequat.Mesura 4. Creació d’un parc públic de lloguer establint l‘obligatòria reconversió temporal dels pisos buits propietat d’entitats financeres i grans tenidors d’habitatge, per tal de poder reallotjar totes aquelles famílies que ja han estat desnonades.
Mesura 5. Accés garantit als subministraments bàsics d’aigua, llum i gas a les llars vulnerables.Mesura 6. Cap tall de llum, aigua o gas. S’establirà un protocol obligat de comunicació i intervenció prèvia dels serveis socials per tal d’aplicar els ajuts necessaris per a evitar el tall de subministrament, en cas que l’impagament sigui per manca de recursos econòmics de les famílies afectades.
Cada una d’aquestes mesures respon a una problemàtica específica que ha de ser afrontada amb urgència. Per aquesta raó, les entitats promotores de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica volem deixar clar que no estem disposades a cedir ni entrar a negociar sobre el contingut de cap d’aquestes mesures. Som conscients que hi ha vides en joc i no acceptarem cap retallada.Sens dubte, estem davant d’una oportunitat històrica per conquerir i construir, des de l’iniciativa de la ciutadania, el dret a l’habitatge. Estem en el moment crucial per aconseguir que s’aprovi la primera ILP de la PAH, després del bloqueig del PP a la ILP al Congrés dels Diputats.
Ara és el moment de rescatar a les persones. Aprovar la ILP sencera és imprescindible per protegir els drets més fonamentals de la població catalana.
‪#‎ILPésHabitatgeDigne‬. Conquerim-lo entre totes!

http://ilphabitatge.cat/…/aprovar-la-ilp-es-garantir-dret-…/

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s